reklama pro ort

Ortopedska pomagala Tuzla – Pro-Ort Mujkanović

0 comments By

Ortopedska pomagala

su tehničke sprave koje služe uspostavljanju i popravljanju oštećenja lokomotornog sistema, korekcije estetskih nedostataka tijela, i pružaju pomoć invalidnim licima pri obavljanju fizioloških pokreta i kretanju.

Ortoza

je ortopedsko pomagalo koje vodi , podupire, rasterećuje, fiksira ili ispravlja postojeći dio tijela i pomaže ili kontroliše lokalne funkcije (statički i dinamički), kod različitih tipova oštećenja lokomotornog aparata. Izbor ortoze određen je biomehanikom funkcionalnog deficita i zato se prema njihovoj namjeni dijele na : korektivne i stabilizacione.

Proteze

se koriste za zamjenu dijelova tijela nakon povrede (trauma) ili za zamjenu nedostajućih dijelova tijela od rođenja ili kao dodatak, nadoknada oštećenih dijelova tijela nakon operativnih zahvata (tumor, gangrene).

Domaća smo firma

koja je ulažući svoja vlastita sredstva krenula u aprilu 2013 prvobitno kao obrt PRO-ORT-M. Zatim smo u junu 2016 registrovani kao PRO-ORT-Mujkanovic doo Tuzla. Na prostoru od 1100 m² uz stručno osposobljen tim za rad i uspješnu saradnju sa dobavljačima repromaterijala, pružamo usluge iz oblasti protetike, ortotike i stručne konsultacije za iste. Korisnici naših usluga u velikom broju su osobe iz reda boračke populacije (RVI), civilne žrtve rata i ostale kategorije. Naš cilj je pratiti razvoj tehnologije, usavršavati i proširivati proizvodnju, zadržavati radna mjesta, stvarati nova i time pružiti što bolje usluge korisniku.

U sklopu proizvodnje Pro-ort Mujkanović posjeduje Poslovnu jedinicu 1 koja je registrovana u Julu 2020 kao Specijalizirana prodavnica ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava.

Loading

5/5 - (1 vote)

About the author

Slične novosti

pro ort tuzla 13
podkoljena proteza

ODLUKA O JEDINSTVENOJ LISTI ORTOPEDSKIH I DRUGIH POMAGALA

Na osnovu člana 33.stav 2.Zakona o zdravstvenom osiguranju (“Službene novine...

eportal

ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA TK POČEO SA KORIŠTENJEM PACIJENT PORTALA

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona je predstavio portal e-Pacijent. Radi...